Точно стрелката вътре на таблото е най-верният термометър в колата по отношение на охлаждащата течност. Просто човек трябва да знае някои особености относно отчитането й при 156-тиците.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Странен проблем със загряването.
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от toci1 Покажи съобщениеБеше спаднало малко под минимума, сега съм долял колкото трябва и ще видим дали ще има подобрение.точка
Comment
-
Първоначално публикувано от KirilSol Покажи съобщениеОтиди на диагностика да ти премерят верно температурите по компютъра на колата.
Това какво показва стрелката не винаги е меродавно.
Пускането на вентилатора става от няколко датчика
При 95 гр ECU - то пуска първата степен и при 102 втората.
ECU - то пуска също така първата степен на вентилатора винаги, когато работи компресора на климатика, независимо от температурата на мотора.
Според мен колегата има проблем или с въздушна възглавница или с термостата. Не и с датчиците за температура.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПускането на вентилатора става от един датчик - този с който ECU - то мери температурата.
При 95 гр ECU - то пуска първата степен и при 102 втората.
ECU - то пуска също така първата степен на вентилатора винаги, когато работи компресора на климатика, независимо от температурата на мотора.
Според мен колегата има проблем или с въздушна възглавница или с термостата. Не и с датчиците за температура.
Comment
-
Първоначално публикувано от toci1 Покажи съобщениеКакво значи въздушна възглавница, ако може да ми кажете. А термостата съм го сменил с нов преди половин година и той не беше от най-евтините, така че предполагам че не е от него.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПри пробив в системата може да се образува газов балон в участък, където нормално трябва да има течност. Газов балон може да се образува и ако клапанът на преливника изпуска и не обуславя нормалното налягане в системата. Тъй като тя е проектирана така че в нея да циркулира течност, когато някъде се появи такъв газ, циркулацията се влошава. Това води до повишаване на температурата, отделяне на още повече газ и нещата зациклят в грешна посока.
Comment
-
Първоначално публикувано от toci1 Покажи съобщениеНещо мога ли да направя аз по този въпрос, или трябва да я карам в сервиза?
На този етап мисля, че няма сериозно основание за притеснение.
Накратко - следи дали се повтаря проблема, колко често, при какви обстоятелства и т.н.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Долял съм антифриз, днес карах колата няколко часа и го нямаше този проблем. Искам да питам друго, което забелязах - когато колата е загряла и перката се върти, като изключа от контакт, перката спира да се върти - това нормално ли е?
Comment
-
Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщениеНормално е -да.
Comment
-
Първоначално публикувано от toci1 Покажи съобщениеЗащото на други коли, които съм карал, перката продължава да си се върти дори и при неработеща кола, или си зависи от марката.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Така и аз не ,че съм от най разбиращите ,но сиг. някой от колегите ме знаят ,че със стария мотор имах проблеми с загряването. Аз бих те съветвал ако не разбираш от коли заведи я на сервиз ,за да не стане по лошо.. Ако ти вкарва в системата вода може да имаш някоя скоба за притягане огледайте положението. Също така си виж и маркуча дали е твърд или мек. Ако е твърд вкарва въздух със сиг. ако пак се появява проблема и след това може и по зле да е положението като примерно издухана гарнитура...Много варианти има, но не ти ги пожелавам пиши да ни кажеш какво е станало. Поздрави.
Comment
Comment